Bellissama 2022-2023

Amours Perdues

Hans Peter Janssens, Lissa Meyvis en Eric De Vos

Hans Peter Janssens heeft altijd een sterke band met het Franse chanson gevoeld. Voor de Vlaamse bartiton is er een directe link tussen de verhaalkracht van Gaston Leroux (Phantom of the Opera) en Victor Hugo (Les Misérables) enerzijds en anderzijds de poëzie van Franstalige chansonniers zoals Gainsbourg, Brel, Aznavour, Berger, Legrand, en zoveel andere zwaargewichten van het genre.

‘Amours  Perdues’ is meer dan een hommage. Het is het verslag van een reisn van een leven. Geen vreugde zonder melancholie, geen winnen zonder verliezen, en geen liefde – in welke vorm dan ook – zonder verlies.

Hans Peter koos voor dit concert een aantal nummers uit zijn recent album ‘Le temps Perdu’ aangevuld met andere chansons die hem nauw aan het hart liggen.

In Lissa Meyvis, die eveneens haar hart aan het Franse repertoire heeft verloren, vond Hans Peter de perfecte bondgenote om onder begeleiding van Eric De Vos (componist, arrangeur, bandleader) het publiek te vergasten op nummers als

‘Plus bleu que tes yeux’, ‘Je voyage’, ‘La mamma’, ‘La mer’, ‘La valse à mille temps’,  ‘Je suis venu te dire que je m’en vais’, ‘Mistral gagnant’, ‘Evidemment’, ‘She’, ‘La chanson des vieux amants’, ‘Il y a’, ‘Les moulins de mon coeur’, ‘Avec le temps’, ‘L’encre de tes yeux’, ‘Je suis malade’, ‘Mon émouvant amour’, ‘Le premier pas’, ‘Millésime’…. 

> Zondag 9 oktober 2022 om 11u