Lissa

Lissa Meyvis noemt haar lievelingskatje alvast Figaro en blijft haar hele jeugd zingen. Twaalf jaar muziekschool Muzarto resulteert in een eerste prijs Dexia Classics. Ze zingt Mozart en Bernstein maar ook Carpenters en Toon Hermans. Dat meisje heeft een goede timing zegt Toots Thielemans. Op haar achttiende kiest Lissa voor een master economie.

Muzikantenbloed kruipt waar het niet gaan kan. Juni 2011 haalt Lissa haar masterdiploma economie en begint aan vijf jaar klassieke zang aan het conservatorium van Antwerpen. Najaar 2012 richt Lissa met drie studiekompanen het vrolijkklassieke Ode an die Freunde op, winnaar Gouden Label Muziektheater 2019. Lissa en Toon-manager Herman Van Hove spelen vanaf 2014 in Vlaanderen en Nederland 110 voorstellingen van de hommage In de schaduw van Toon Hermans.

Oktober 2015 zingt Lissa in Opera Vlaanderen in het koor van Tannhaüser. November 2015 vertolkt ze de rol van Zerlina uit Don Giovanni bij Alltagsoper in Berlijn. Voorjaar 2016 zingt ze de rol van Papagena in De Toverfluit van Mozart en is ze Gretel in Hänsel und Gretel.

Juni 2016 behaalt Lissa haar master klassieke zang magna cum laude. Juli 2016 is ze te zien als Susanna in Le Nozze di Figaro in de Greek Opera Studio. Mei 2017 is ze Clorinda in Madrigalen 

van De Nationale Opera Amsterdam. December 2016 schittert Lissa naast Freek de Jonge en Paul van Vliet in de grote Nederlandse hommage bij de honderdste geboortedag van Toon Hermans in zijn tempel Koninklijk Theater Carré Amsterdam.

In 2017-2018 studeert Lissa als enige Belgische aan de International Opera Academy in Gent. In deze periode zingt ze meermaals de sopraansolo in Bach’s Johannespassie en staat ze op het podium als Yniold in Petit Pelléas, een bewerking voor kinderen van Pelléas et Mélisande.

Sinds 2019 is Lissa de zingende gastvrouw van het populaire Bellissama, belcanto & bella musica op zondagmiddag in het Antwerpse Fakkeltheater.

In het seizoen 2022/23 zijn er in het Fakkeltheater een reeks duo-optredens van Lissa met onder meer musicalster Hans Peter Janssens, operazangeres An De Ridder, jazz-zangeres Tutu Puoane en viert ze met ‘Simply the best’ het tienjarig bestaan van het ensemble Ode an die Freunde.

In 2022 toert Lissa met het wereldberoemde Nederlandse Metropole Orkest met de hommage Toon! en is ze soliste in de tournee van de kinderopera De Gruffalo. Oktober 2023 is Lissa de sopraan in Carmina Burana met Diamond Symphonic.

Januari 2024 is premièremaand voor Lissa. Op 22 januari is het Willkommen! Bienvenue! Welcome! voor de eerste voorstelling van Cabaret Diva in de sfeer van Montmartres Le Chat Noir. 26 januari première van Merci Charles, een hommage van Hans Peters Janssens en Lissa bij de honderdste geboortedag van de grootste Franse chansonnier Charles Aznavour. Mei 2024 zingt Lissa in Opera Ballet Vlaanderen de rol van Jano in Jenůfa van Leoš Janáček in een regie van Robert Carsen. Vanaf augustus 2024 toert Lissa langs de Vlaamse en Nederlandse theaters met Jupi, een opera voor kleuters vanaf 3 jaar.