Lissa

Lissa Meyvis begint te zingen in de kleuterschool, noemt haar lievelingskatje alvast Figaro en blijft haar hele jeugd zingen.

Twaalf jaar muziekschool Muzarto resulteert onder meer in een eerste prijs Dexia Classics.

Op haar achttiende kiest ze voor een Master TEW.  Jack van Poll, AnneMie Gils en Ann Van den Broeck nemen Lissa mee op de bühne. Ze zingt Mozart en Bernstein maar ook Carpenters en Toon Hermans. Lissa houdt van vele muziekjes.

Dat meisje heeft een goede timing zegt Toots Thielemans.

Muzikantenbloed kruipt waar het niet gaan kan. Juni 2011 haalt ze haar masterdiploma economie en begint meteen aan vijf jaar klassieke zang aan het conservatorium van Antwerpen. Najaar 2012 creëert Lissa met drie studiekompanen haar eerste programma Ode an die Freunde waarvan meteen meer dan veertig voorstellingen worden geboekt. Een stiekem gekoesterde droom wordt waar.

Mei 2014 spelen Lissa en Herman Van Hove, laatste manager en vriend van Toon Hermans de eerste try-outs van In de schaduw van Toon Hermans, een avondvullende show met liedjes van en verhalen over Toon Hermans welke begin 2015 in het Antwerpse Fakkeltheater in première gaat.

Oktober 2015 zingt Lissa in Opera Vlaanderen in het koor van Tannhaüser. November 2015 vertolkt ze de rol van Zerlina uit Don Giovanni bij Alltagsoper in Berlijn. Voorjaar 2016 zingt ze de rol van Papagena in De Toverfluit van Mozart en is ze Gretel in Hänsel und Gretel. Juni 2016 behaalt Lissa met grote onderscheiding het diploma master klassieke zang. Juli 2016 is ze te zien als Susanna in Le Nozze di Figaro, een productie van Greek Opera Studio. Mei 2017 is ze Clorinda in Madrigalen van De Nationale Opera Amsterdam.

In 2017-2018 studeert Lissa aan de International Opera Academy in Gent, waar ze werkt met Christophe Rousset, Jessica Pratt, Benoît De Leersnyder en Dietrich Henschel. In deze periode zingt ze meermaals de sopraansolo in Bach’s Johannespassie en staat ze op het podium als Yniold in Petit Pelléas, een bewerking voor kinderen van Pelléas et Mélisande.

Sinds voorjaar 2019 is Lissa de zingende gastvrouw van BELLISSAMA, zonnig zondagmiddags belcanto & bella musica in het Antwerpse Fakkeltheater.

Voorjaar 2022 toert Lissa met het wereldberoemde Nederlandse Metropole Orkest langs de grote Nederlandse zalen met het hommageprogramma Toon! en is ze soliste in de Vlaams/Nederlandse tournee van de kinderopera De Gruffalo.